Groen geeft rust én een goed gevoel. Alle reden om in de tuin je eigen stukje natuur te creëren. Laat je inspireren door de nieuwste tuintrends.

Warm Embrace: als een kloostertuin
Hoge, gemetselde muren omsluiten de buitenruimte, waardoor je je in een middeleeuwse kloostertuin waant. Dat is de trend Warm Embrace. Laat de buitenwereld voor wat het is. Hier moet niets; je mag helemaal jezelf zijn. Pluk een landelijk boeket uit de bloemenborder, wandel langs de geurende kruiden of kruip lekker weg in een ‘ouderwetse’ rotanstoel met zachte, bolle kussens. Kop thee erbij, een goed boek en een fijn kleed voor als het fris wordt. Je hoort alleen de vogels. Eindelijk rust…

Utility: alles mag, alles kan
Een oude plank met wielen functioneert als tuintafel. De stoelen lijken zelf in elkaar gezet. Voor de verlichting is een bouwlamp opgehangen. De trend Utility is stoer en ongedwongen. Alles mag en alles kan. De tuin oogt als een spannende combinatie van camping, werkplaats en wilde natuur. Dat zorgt voor een ultiem gevoel van vrijheid. Zoals je leeft – stoer en ongecompliceerd – zo is je tuin. Niets ligt vast; de tuin kan elke dag weer anders zijn. Met verplaatsbare meubels en wilde bloeiende planten in zakken creëer je in een handomdraai een nieuwe look. En dat voelt goed.

Sobriety: focus geeft rust
Het is heerlijk ontspannen in een tuin zonder franje. Focus is het idee achter de trend Sobriety; focus op het belangrijkste thema in de tuin. De keuze voor een thema is heel persoonlijk, bijvoorbeeld structuur, water, beschutting of vrijheid. Focus betekent ook kiezen voor heldere lijnen en vormen. Daardoor ontstaat een overzichtelijke buitenruimte waarin je helemaal tot rust komt. De zorgvuldig geselecteerde planten dragen daar zeker aan bij. Neem plaats in een comfortabele designstoel en ervaar het weldadige effect.